Ken je deze Office tricks al?

20.11.2016

Ongetwijfeld ken je Office en werk je er dagelijks mee. Maar misschien heb je je afgevraagd of er niet een betere, snellere manier is om bepaalde zaken te doen.

Er is een ton aan info, hieronder een aantal tips & tricks opgelicht uit de duizenden om efficiënter te kunnen werken.

Smart Lookup-Slim zoeken (in alle Office applicaties)

Smart Lookup is een functie die je kan gebruiken om een definitie van een nieuw woord te zoeken of om een context met een onbekende term te krijgen. Hoe doe je dit? Selecteer het woord, klik rechts en selecteer slim zoeken et voila…en dit zonder uw Office-app te verlaten. De resultaten zijn Bing-aangedreven en zal binnen uw huidige applicatie in een deelvenster “Insights” laden.

Spelen met vensters (in alle Office applicaties)

Heb je een Word-bestand én een Excel-lijst tegelijkertijd nodig tijdens je bezigheden? Zet dan de ene links op je scherm en de andere rechts via de Windowsknop op je klavier + pijltje links en Windowsknop + pijltje rechts.

Werk je in verslagen of documenten dat helemaal onderin ook een takenlijst bevat? Open dan via het tabblad “Beeld”, selecteer dan in die menubalk “Nieuw venster” en dan kan je hetzelfde verslag/document in een tweede venster openen. Als je de vensters dan links en rechts hebt, kun je hetzelfde document op twee plaatsen tegelijk bewerken. Deze functie is ook handig tijdens het werken op verschillende plaatsen in één Excel-lijst.

Een document meteen verzenden? (Excel – Word)

Je hoeft je documenten niet eerst op te slaan en vervolgens als bijlage in een mailtje stoppen. Het kan vlugger via tabblad “Bestand” >>”Delen” >> “E-mail” en dan als bijlage of “verzenden als pdf”.. Maar het kan nóg veel sneller! Vouw het kleine pull-down knopje open in de werkbalk “Snelle Toegang”. Kies daar voor “Meer opdrachten “>> vouw “Alle opdrachten” open en kies voor “verzenden” (er staat ook een zwart pull-out driehoekje bij) >> klik erop en vervolgens op toevoegen. Nu staat deze knop in de “Snelle Toegang” bovenaan.

Spring met gemak rond in Outlook

Soms moet je in je agenda zijn en dan snel terugschakelen naar je e-mail. Hier zijn een aantal sneltoetsen die je kunnen helpen dat te doen.

Hiermee spring je naar je mails: CTRL + 1

Spring naar je agenda met: CTRL + 2

Duik in je contacten via: CTRL + 3

Ga vlug naar je takenlijst via: CTRL + 4

Vlug een mail omzetten naar een meeting?

Dit kan je efficiënt en vlug via de volgende shortcut: CTRL + ALT + R.

Wil jij meer tips of iemand die je helpt in je administratie? Aarzel dan niet om me te contacteren via an@andersoffice.be.