Subsidie in de kijker voor digitale transformatie 

12.08.2020

Digitalisering… De laatste maanden wordt er enorm veel over gesproken, en niet alleen positief. We hebben in de afgelopen periode jammer genoeg ervaren dat we in België nog in de kinderschoenen staan op het vlak van digitalisering. En dat is ook de overheid duidelijk geworden. Om ondernemingen te helpen de digitale kloof te dichten biedt het VLAIO een subsidie voor digitale transformatie aan. Anders Office helpt je graag het aanvraagdossier voor te bereiden.

1.      Hoe begin je er aan?

Laten we eerlijk zijn, je kan dit niet alleen. Je hebt ondersteuning en advies nodig in het opzetten van je interne en externe digitale processen. Bovendien mag je vooral de klant en zijn beleving hierin niet vergeten.

2. VLAIO: subsidie voor digitale transformatie, doch beperkt in tijd

Ook de overheid ziet in dat de nood hoog is en lanceert NU, vanaf 1 september tot 31 december 2020, een subsidie die zich richt op deze digitale transformatie. Hiermee wil het VLAIO een deel van de groeisubsidie in de kijker zetten. Ben je als ondernemer digitaal nog niet helemaal mee? Wil je je bedrijfsprocessen en workflows digitaliseren, of ermee beginnen? Heb je nood aan ondersteuning en/of optimalisatie van deze processen? Dan is deze subsidie iets voor jou. Je leest er alles over op de site van het VLAIO.

3. Even kort de inhoudt

BEDRAG

50% van het traject.

Maximale subsidie voor digitale transformatie = 25.000 euro.

  • Maximale projectwaarde van 50.000 gesubsidieerd: 25.000 euro subsidie en 25.000 euro eigen kost
  • Minimale projectwaarde van 20.000 euro gesubsidieerd: 10.000 euro subsidie en 10.000 euro eigen kost

DOEL

Je wil jouw onderneming duurzame en digitale maturiteit geven. Dat kan zowel door een verdere uitbouw als een volledige transitie naar een digitale datagedreven onderneming (slim gebruik en beheer van data).

AANVRAAG

Op de site van de VLAIO vind je templates om je dossier op te maken Je aanvraag dien je online in. Het verdere verloop gebeurt in drie stappen:

  1. Online indienen van de aanvraag via de templates van het Vlaio ( beschrijving project, externe kosten en eigen kosten )
  2. Daarna wordt er een ontvankelijkheidscheck gedaan (controle voorwaarden + volledigheid dossier)
  3. Beoordeling (toelichtingsgesprek)

DEADLINE AANVRAAG

Je kan je dossier online indienen vanaf 1 september 2020 t.e.m. 31 oktober 2020, 12 uur.

LET wel: dien je aanvraag zeker in in de maand voor de aanvang van de werken.
Dien je je aanvraag in in de maand september, dan kan je pas starten vanaf 1 oktober, ook als je de aanvraag op 30 september (volledig) hebt ingediend.

Begeleiding nodig?

in 5 stappen van aanvraag tot betaling.

Hebben jij een je onderneming te kampen met digitale uitdagingen? Wil je een dossier opmaken om te kunnen genieten van de subsidie voor digitalisering? Doe dan een beroep op Anders Office. We hebben alle kennis in huis om jou en jouw bedrijf bij te staan in de opbouw van het dossier. Neem gerust contact met ons op.

Een expert nodig om je helpen in je digitalisering of om je systemen te optimaliseren zodat ze ook effectief beter met elkaar communiceren? Dan kan je zeker ten rade bij Eigenwijsjes, zij helpen je graag verder.

Hopelijk tot snel!