Nog 4 tijdsparende OneNote-tips

20.04.2017

Je bent wellicht met de tips uit de vorige post aan de slag gegaan of ze hebben je écht geholpen om efficiënter te werken. Hieronder nog 4 tijdsparende en sublieme tips.

Laat OneNote voor je rekenen

Voor simpele calculaties hoef je er geen rekenmachine bij te halen noch een Excelletje te openen, OneNote doet het voor jou! Door ze gewoon te typen, er na het = teken typt en dan onmiddellijk de spatie om de calculatie af te ronden. Heb je van die complexere berekeningen? Kies dan onder het menu “invoegen” en dan “Vergelijking”, hier kan je alvast je meug vinden.

Screenshots nemen en direct bewaren ?

In OneNote kan het allemaal! Een screenshot nemen doe je met de volgende shortcut: Windowsknop + SHIFT + S. Selecteer dan wat je nodig hebt en OneNote vraagt je dan onmiddellijk waar je de screenshot wil bewaren.

Geen zin om te typen?

Neem het dan op ! Je luistert al eens naar en presentatie, interessante discussie en je hebt geen zin om te schrijven. Je wilt tenslotte luisteren! OneNote kan je dan laten meeluisteren. Onder het menu “Invoegen” kies je voor “Audio opnemen”. De opname begint dan direct te lopen. En nu het neusje van de zalm. Wanneer je tijdens de opname begint te typen, krijgt die specifieke regel automatisch een “Play” knopje. Wanneer je aan het einde van de presentatie of discussie de opname stopt, is elke getypte regel een ijkpunt in de presentatie. Klik dus op het “Play” knopje bij die specifieke regel en dan begint de opname vanaf het moment af te spelen dat je dát typte.

Maak een wiki met gemakkelijke linken

Typ in gelijke welke tekst in OneNote 2 linkse vierkante haakjes ( [[ ), typ dan de paginatitel van een bestaande pagina in je notitieboek in OneNote, sluit dan deze tekst met 2 rechtse vierkante haakjes ( ]] ). OneNote creëert dan automatisch een link naar die pagina. Bijvoorbeeld [[Meeting Notes]] deze wordt dan in je tekst “Meeting Notes”, je klikt er op en gaat onmiddellijk naar de desbetreffende pagina.

Wil jij meer tips of iemand die je helpt in je administratie? Aarzel dan niet om me te contacteren via an@andersoffice.be.