Is Bitwarden veilig genoeg om je wachtwoorden te beheren?

We leven in een tijd van cyberaanvallen die grote spelers en zelfs de overheid treffen. Je gegevens extra beschermen wordt dan ook steeds belangrijker. Je weet wellicht dat het niet verstandig is eenzelfde wachtwoord meermaals te gebruiken? Idealiter beschik je dus over een resem wachtwoorden. Ben je op zoek naar een tool om die te beheren? We raden je Bitwarden aan, veilig én goed.

Bitwarden is niet alleen veilig, de tool is ook heel gebruiksvriendelijk. Je krijgt toegang tot deze wachtwoordentool vanaf al je apparaten met slechts één hoofdwachtwoord of pincode.

Je leest het goed, je hoeft enkel één wachtwoord of pincode te onthouden om je hele verzameling wachtwoorden te ontsluiten én te gebruiken.

Bitwarden veilig als wachtwoordbeheerder

Bitwarden is een erg praktisch hulpmiddel om je accounts en andere belangrijke gegevens te bewaren. Bovendien kan je moeiteloos unieke en extra sterke wachtwoorden creëren.

Nog een voordeel? Bitwarden is niet alleen veilig en praktisch. Het is ook gratis. Deze wachtwoordenbeheerder biedt zijn software gratis aan voor zowel Android, iPhone als iPad. Dat geldt althans voor de basisversie, maar daarmee kom je al een heel eind.

Volg je even mee hoe je jouw wachtwoorden en logins makkelijk en veilig kan bewaren? Let’s go!

Stap 1 : maak je veilige Bitwarden-account aan

Eerst maak je je persoonlijke gebruikersaccount aan.

Hoe doe je dat?

 • Surf naar de site van Bitwarden
 • Klik op Create Account
 • Voer je e-mailadres, naam en een sterk hoofdwachtwoord in

Met dit hoofdwachtwoord krijg je toegang tot je beveiligde kluis. Je gegevens worden in versleutelde vorm bewaard op de servers van Bitwarden, en dat maakt de wachtwoordentool extreem veilig. Want ook bij een datalek zal niemand erin slagen toegang te krijgen tot je gegevens omdat de gegevens versleuteld zijn.

Stap 2 : Verifieer je Bitwarden-account

Om je account te verifiëren en je kluis te gebruiken bevestig je je e-mailadres aan de hand van een verificatielink die je krijgt toegestuurd. Nu kan je alle gratis mogelijkheden van Bitwarden benutten.

Stap 3: Beheer je digitale kluis

Op het tabblad Mijn Kluis in de Web Vault beheer je de items in je digitale kluis op een veilige manier. We sommen er enkele op:

 • inloggegevens (Aanmelden),
 • creditcardgegevens (Kaart),
 • persoonlijke gegevens (Identiteit),
 • en notities (Veilige notities)

Je kan onbeperkt gegevens toevoegen en zelfs onbeperkt synchroniseren met andere apparaten zoals smartphones, tablets en pc’s. Héél handig allemaal.

Bij het gratis pakket kan je bovendien je gegevens met twee andere gebruikers delen.

Tweestapsverificatie maakt Bitwarden extra veilig

Om je gegevens extra af te schermen biedt Bitwarden je de optie een tweestapsverificatie in te stellen. Zeker doen, want een extra beveiliging kan nooit kwaad. Op elk nieuw apparaat waarop je de Web Vault of een van de toepassingen van Bitwarden gaat gebruiken, vul je een toegangscode in. Daarvoor neem je even de smartphone met de app erbij

Bitwarden Premium?

De gratis basisfuncties zijn voor veel mensen, en wellicht ook voor jou, meer dan voldoende. Maar wil je nog meer, dan kan je een upgrade naar Premium overwegen.

Die upgrade naar Premium kan in sommige situaties aantrekkelijk zijn. Bekijk maar even of je iets kan doen met de volgende extra’s.

Je kan:

 • tot 1 GB versleutelde bijlagen toevoegen aan items in de kluis, zoals een foto van je creditcard,
 • inloggen met tweestapsverificatie voor je kluis zelf,
 • een verificatiecode genereren voor accounts die met een tweestapsverificatie zijn afgeschermd, zoals Dropbox. In dit geval neemt Bitwarden de rol van Google Authenticator over,
 • advies krijgen over je wachtwoordgebruik via overzichtelijke rapporten. Op die manier kan je blootgestelde, dubbele of zwakke wachtwoorden voorkomen en vermijden. Ook handig!

Samengevat

Ben je op zoek naar een eenvoudige en veilige manier om al je logins en wachtwoorden op te slaan, én ze tegelijk te synchroniseren met al je apparaten? Dan is het veilige Bitwarden wellicht het antwoord voor jou.

Meer informatie nodig?

Geef ons een belletje op 0496 28 18 27 (An), mail ons of vul het contactformulier in. En we helpen je zo vlug mogelijk verder!

Contacteer ons!