Nieuwe werkgewoontes? Denk groot, begin klein!

Het grootse deel van je leven bestaat uit een aaneenschakeling van gewoontes. Op het moment dat je veel gewoontes hebt die goed aanvoelen en je ondersteunen, …. dan ben je beter in balans. Deze gewoontes mag je koesteren omdat ze je helpen om te groeien als persoon en om je gelukkiger te voelen.

Lees meer


0 Comments5 Minutes

welke documenten bewaren

2019 Staat voor de deur. Welke papieren mag je deleten?

We kennen het allemaal, 2018 loopt op zijn laatste benen en willen goed voorbereid 2019 verwelkomen. Sommigen onder ons beginnen of zijn al bezig aan de grote opkuis in de administratie of archief van hun bedrijf.

Lees meer


0 Comments7 Minutes

Hoe Lean is jouw werkplek?

De manier waarop onze werkplek is ingericht heeft invloed op onze effectiviteit en efficiency. Iedereen is er wel van overtuigd dat een rommelige en vieze werkplek niet goed is. Wie heeft niet de ervaring van het lopen zoeken naar dossiers, sleutels of handleidingen?

Lees meer


1 Comment7 Minutes

Uitnodiging maken voor een event? Zo doe je dat!

Uitnodiging maken voor een event? Zo gepiept!

Je wilt een ‘Save the date’ prikken of uitnodiging maken voor een event? Vermijd dat zaken foutlopen voor Gmail- en Applegebruikers. Drie goede methodes.

Lees meer


0 Comments12 Minutes

Limosa. Wat is er gewijzigd?

Limosa. Wat is er gewijzigd?

Sinds 01.01.2019 is voor zelfstandigen de Limosa-aanmeldingsplicht afgeschaft. Ze blijft echter bestaan in een aantal risicofactoren en daar valt ook de bouwsector, in de ruime zin.

Lees meer


0 Comments5 Minutes

Hoe beheers je je e-mailberg? 4 praktische tips

Ziet jouw mailbox er uit als een tropisch regenwoud?

Hoeveel e-mails krijg jij per dag? 20, 50, 100 of meer? Die kelderen je productiviteit. Hoe beheers je je e-mailberg? Efficiënt en productief. 4 Tips.

Lees meer


0 Comments7 Minutes

Lenteschoonmaak op kantoor en dan een clean desk houden

Operatie Clean-Desk, na lenteschoonmaak op kantoor

Het voorjaar is aangebroken. Tijd voor lenteschoonmaak, uiteraard niet enkel thuis. Lenteschoonmaak op kantoor is ook een optie. En dan clean desk houden.

Lees meer


0 Comments9 Minutes

Hoe weer jij je productiviteitskillers?

Hoe geraak je minder snel afgeleid? Multitask minder. Plan beter. Gebruik praktische to-do-apps en niet-storen apps. Zet af en toe de vliegtuigmodus op.

Lees meer


1 Comment12 Minutes

Wil jij snel informatie verzamelen over een project?

Er zijn al heel wat programma’s op de markt waarmee je een enquête kan maken, denk maar aan SurveyMonkey, Google Forms, Survio.com, via OneDrive,….. De lijstjes kan je met iedereen delen en je ontvangt de resultaten in Excel.

Lees meer


0 Comments8 Minutes

Magie met Office Lens

Heb je ooit als eens een foto proberen maken van een document met je smartphone om deze dan digitaal te verzenden? Was je dan ook zo onhandig aan het mikken tot dat het document net binnen de lens viel?

Lees meer


0 Comments9 Minutes

Met PDCA intelligenter werken in je bedrijf?

De PDCA-cyclus wordt vaak gebruikt bij een grote verandering, maar vergeet niet dat een nieuwe workflow of een andere manier van offreren ook een verandering is. Het kan ook perfect gebruikt worden voor de implementatie van de GDPR wetgeving.

Lees meer


0 Comments8 Minutes

Wil jij je Powerpoint-werk versnellen?

Heeft uw bedrijf een huisstijl die zijn nut al heeft bewezen? Omdat hij uniek is en uitstraling heeft? Dan hoort hij eigenlijk in al uw professionele documenten thuis. Ik zie vaak dat in presentaties in PowerPoint de huisstijl vaak niet goed wordt doorgevoerd.

Lees meer


0 Comments6 Minutes

Online handtekenen maar, er bestaat niets makkelijkers en veiligers.

Zo handteken je je documenten online!

Enkele bekende en minder bekende handige tools om online te handtekenen. Tips en tricks. Vaak gedaan in één seconde, makkelijk en veilig.

Lees meer


0 Comments8 Minutes

De kracht van Waze ligt in haar vele sociale voordelen.

Benut jij ook de kracht van Waze?

De kracht van Waze? Haar sociale functie, tijdbeheer, snel op bestemming, eenvoudig muziek luisteren, realtime verkeersinfo, vermijd files!

Lees meer


0 Comments11 Minutes

Je studiejaren afkopen als zelfstandige? Doe het voor 30/11/2020, anders betaal je meer!

LAST CALL! Je studiejaren afkopen als zelfstandige? Doe het voor 30/11!

Waarom zou je je studiejaren afkopen als zelfstandige? Om later een hoger pensioen te krijgen! Voor zelfstandigen korte terugverdientijd!

Lees meer


0 Comments8 Minutes

Online vergaderen om een goed resultaat te behalen. Hoe doe je dat?

Hoe online vergaderen? Blijf altijd bewust van artful participation, digitale etiquette en vergaderhygiëne. En gebruik gebarentaal!

Lees meer


0 Comments13 Minutes

Met digitale platforms doe je goedkoop, snel en wendbaar zaken.

Waarom digitale platform het nieuwe normaal zijn

Digitale platforms domineren onze markt. Logisch, want: je matcht vraag en aanbod zonder tussenstappen, bespaart geld en bent snel, wendbaar en efficiënt.

Lees meer


0 Comments8 Minutes

lean desk, clean desk

Vijf tips voor een ( c ) lean desk

Met een ( c ) lean desk ben je productiever. Je verliest geen tijd meer met het zoeken naar dossiers, sleutels of handleidingen. Je concentratie wordt top.

Lees meer


0 Comments10 Minutes

Rust in je hoofd is de basis voor creativiteit

Creatieve invallen en supergoede ideeën krijg je als er rust in je hoofd is. Alleen dan heb je die zo nodige basis voor creativiteit. We geven enkele tips.

Lees meer


0 Comments10 Minutes

Probeer Microsoft Power Automate even uit

Work less and do more? Met Microsoft Power Automate!

Dé ultieme droom? Minder werken en meer doen. Microsoft Power Automate zorgt ervoor. Stappenplan en enkele concrete voorbeelden. Tijdswinst gegarandeerd!

Lees meer


0 Comments7 Minutes

Local Friday goes loco/local in Gentbrugge

Local Friday in Gentbrugge? Elke vrijdag zetten we een lokaal talent in the picture via @Anders Office. We geven hen graag een welverdiend ruggensteuntje.

Lees meer


0 Comments9 Minutes

Digitaal brainstormen? Met de Whiteboard-app natuurlijk!

Digitaal brainstormen? Met de Whiteboard-app natuurlijk!

De meerwaarde van de Whiteboard-app zit in de eenvoud en de ‘sharing’ met anderen. Samen digitaal brainstormen was nooit zo makkelijk en leuk.

Lees meer


0 Comments11 Minutes

Hoe zet je je zakelijke agenda open? Met Microsoft Bookings!

Met Microsoft Bookings publiceer je eenvoudig je bedrijfsagenda online zodat je klanten afspraken kunnen maken met jou & je team. Mét automatische reminder.

Lees meer


0 Comments9 Minutes

Pdf's bewerken? Fluitje van een cent met deze zes gratis basistools.

Pdf’s bewerken, wijzigen of converteren? Easy Peazy!

Pdf's bewerken of wijzigen zonder betalende standaardtools? Met deze zes handige online tools doe je het gemakkelijk, razendsnel én gratis.

Lees meer


0 Comments8 Minutes

Het doel van een Teletubbie-vergadering? Vergadering om te vergaderen.

Heb jij ook een Teletubbie zitten in je vergadering?

Nog een keer, nog een keer! Die kreet komt ongetwijfeld terug in een Teletubbie-vergadering met klemtoon op vergaderen om te vergaderen. Te vermijden!

Lees meer


0 Comments7 Minutes