Nieuwe werkgewoontes? Denk groot, begin klein!

Het grootse deel van je leven bestaat uit een aaneenschakeling van gewoontes. Op het moment dat je veel gewoontes hebt die goed aanvoelen en je ondersteunen, …. dan ben je beter in balans. Deze gewoontes mag je koesteren omdat ze je helpen om te groeien als persoon en om je gelukkiger te voelen.

Lees meer


0 Comments5 Minutes

welke documenten bewaren

2019 Staat voor de deur. Welke papieren mag je deleten?

We kennen het allemaal, 2018 loopt op zijn laatste benen en willen goed voorbereid 2019 verwelkomen. Sommigen onder ons beginnen of zijn al bezig aan de grote opkuis in de administratie of archief van hun bedrijf.

Lees meer


1 Comment6 Minutes

Hoe Lean is jouw werkplek?

De manier waarop onze werkplek is ingericht heeft invloed op onze effectiviteit en efficiency. Iedereen is er wel van overtuigd dat een rommelige en vieze werkplek niet goed is. Wie heeft niet de ervaring van het lopen zoeken naar dossiers, sleutels of handleidingen?

Lees meer


0 Comments6 Minutes

Uitnodiging maken voor een event? Zo doe je dat!

Uitnodiging maken voor een event? Zo gepiept!

Je wilt een ‘Save the date’ prikken of uitnodiging maken voor een event? Vermijd dat zaken foutlopen voor Gmail- en Applegebruikers. Drie goede methodes.

Lees meer


0 Comments12 Minutes

Limosa. Wat is er gewijzigd?

Limosa. Wat is er gewijzigd?

Sinds 01.01.2019 is voor zelfstandigen de Limosa-aanmeldingsplicht afgeschaft. Ze blijft echter bestaan in een aantal risicofactoren en daar valt ook de bouwsector, in de ruime zin.

Lees meer


0 Comments4 Minutes

Hoe beheers je je e-mailberg? 4 praktische tips

Ziet jouw mailbox er uit als een tropisch regenwoud?

Hoeveel e-mails krijg jij per dag? 20, 50, 100 of meer? Die kelderen je productiviteit. Hoe beheers je je e-mailberg? Efficiënt en productief. 4 Tips.

Lees meer


0 Comments7 Minutes

Lenteschoonmaak op kantoor en dan een clean desk houden

Operatie Clean-Desk, na lenteschoonmaak op kantoor

Het voorjaar is aangebroken. Tijd voor lenteschoonmaak, uiteraard niet enkel thuis. Lenteschoonmaak op kantoor is ook een optie. En dan clean desk houden.

Lees meer


0 Comments8 Minutes

Hoe weer jij je productiviteitskillers?

Hoe geraak je minder snel afgeleid? Multitask minder. Plan beter. Gebruik praktische to-do-apps en niet-storen apps. Zet af en toe de vliegtuigmodus op.

Lees meer


1 Comment11 Minutes

Wil jij snel informatie verzamelen over een project?

Er zijn al heel wat programma’s op de markt waarmee je een enquête kan maken, denk maar aan SurveyMonkey, Google Forms, Survio.com, via OneDrive,….. De lijstjes kan je met iedereen delen en je ontvangt de resultaten in Excel.

Lees meer


0 Comments8 Minutes

Magie met Office Lens

Heb je ooit als eens een foto proberen maken van een document met je smartphone om deze dan digitaal te verzenden? Was je dan ook zo onhandig aan het mikken tot dat het document net binnen de lens viel?

Lees meer


0 Comments8 Minutes

Met PDCA intelligenter werken in je bedrijf?

De PDCA-cyclus wordt vaak gebruikt bij een grote verandering, maar vergeet niet dat een nieuwe workflow of een andere manier van offreren ook een verandering is. Het kan ook perfect gebruikt worden voor de implementatie van de GDPR wetgeving.

Lees meer


0 Comments7 Minutes

Wil jij je Powerpoint-werk versnellen?

Heeft uw bedrijf een huisstijl die zijn nut al heeft bewezen? Omdat hij uniek is en uitstraling heeft? Dan hoort hij eigenlijk in al uw professionele documenten thuis. Ik zie vaak dat in presentaties in PowerPoint de huisstijl vaak niet goed wordt doorgevoerd.

Lees meer


0 Comments5 Minutes