VLAIO helpt je op weg naar een betere cybersecurity

Door de toegenomen digitalisering van economie en samenleving is cybercriminaliteit de voorbije jaren exponentieel toegenomen. Cybercriminelen slagen erin grote én kleine bedrijven lam te leggen.

  • Wil jij je bedrijf beschermen tegen cybercriminelen?
  • Werk maken van een meer cyberveiligheid?
  • En kan je daarbij wel wat hulp gebruiken?

Dan komt VLAIO cybersecurity je tegemoet!

Inderdaad, voortaan helpt VLAIO je om een betere cyberveiligheid te bereiken op een laagdrempelige manier.

Even in wat moeilijker woorden? Dit Vlaamse agentschap helpt je de cybersecurity-maturiteit van jouw onderneming te verhogen. VLAIO doet dat op twee manieren.

1. Goedkope VLAIO cybersecurity verbeter- en instaptrajecten 

VLAIO wil nog meer kmo’s stimuleren om een prioriteit te maken van een betere cyberveiligheid. Daarom biedt het agentschap hun de volgende instapversie aan sinds 1 januari 2021.

Als onderneming kan je een beroep doen op de subsidie cybersecurity verbetertrajecten. Deze trajecten ondersteunen kmo’s in Vlaanderen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid.

Tijdens zo’n VLAIO cybersecurity verbetertraject helpt één van de negen erkende dienstverleners je om de beveiliging van je onderneming te verbeteren.

  • Ben jij een kmo’s die zijn eerste stappen wil zetten naar meer cyberveiligheid?
  • Of een kmo die met een minder complexe IT/OT-omgeving werkt?

In die gevallen is deze instapversie ideaal voor jou.

Het grote voordeel van zo’n instapversie? De kostprijs ervan ligt aanmerkelijk lager dan het prijskaartje van het basispakket. Na tussenkomst van de subsidie betalen bedrijven tussen de 6.800 en 8.100 euro (incl. btw).

Het uiteindelijk te betalen bedrag is afhankelijk van de dienstverlener. Maar in elk geval ligt dat bedrag 10.000 euro lager dan het volledige basispakket.

2. Verhoogd steunpercentage kmo-portefeuille

Vanaf vandaag kunnen ondernemingen ook via de kmo-portefeuille investeren in cybersecurity.

De kmo-portefeuille ken je al langer. Dat is het platform voor financiële steun wanneer je opleidingen en advies aankoopt die de kwaliteit van je onderneming verbeteren.

De hoogte van de subsidies ligt vast:

  • als kleine onderneming loopt de subsidie op tot 30% steun,
  • als middelgrote onderneming krijg je tot 20% korting.

Dit VLAIO cybersecurity percentage werd sinds 13 september 2021 opgetrokken tot 45% voor kleinere ondernemingen en 35% voor middelgrote ondernemingen.

Deze subsidies gelden uiteraard alleen voor diensten die zich richten op het bereiken van meer cyberveiligheid.

Het maximale subsidiebedrag bedraagt 7.500 euro per jaar en is hetzelfde voor alle diensten. Dat vertaalt zich in projecten van een maximale waarde van 16.666 euro voor kleine ondernemingen en 21.428 euro voor middelgrote ondernemingen.

Als je het ons vraagt? We vinden dit een mooie en welkome extra als je je bedrijf beter wilt wapenen tegen cybercriminelen.

Naar meer cyberveiligheid met VLAIO cybersecurity subsidie!

Ben je van plan om met jouw bedrijf een stap vooruit te zetten in de richting van meer cyberveiligheid? Dan zijn deze subsidieregelingen misschien wel iets voor jou.

Kunnen we helpen ?

Neem contact op met ons team via 0496 28 18 27 (An), mail ons of vul het contactformulier in. Zoals altijd helpen we je graag !

Contacteer ons!