8 eenvoudige tips om te ontspannen in coronatijd

Merk jij ook dat het tijdens deze tweede golf een stuk moeilijker is dan in het voorjaar? Alle beperkingen lijken eindeloos te duren en maatregelen blijven zich opstapelen. Ontspannen in coronatijd wordt steeds moeilijker. Gelukkig hebben we al wat vaag positieve vooruitzichten, maar die doen niets af aan die dipmomentjes van nu. Hieronder vind je een aantal tips die je helpen die dipmomentjes te voorkomen. En die ervoor zorgen dat je inderdaad toch een beetje relaxed blijft.

Tips om te ontspannen in coronatijd

Tip 1: Sta rustig op

Door het saaie en eentonige leven van nu is het goed extra aandacht te besteden aan je ochtend. Begin daarom een paar keer per week je ochtend extra rustig en plan je eerste meeting pas om 9u30. Neem een verkwikkende douche met een happy song op de achtergrond, mediteer 10 minuutjes en geniet van een stevig ontbijt met een heerlijke bak koffie.

Zalig ontspannend de dag beginnen is het resultaat.

Tip 2: Volg zo weinig mogelijk nieuws

Coronanieuws levert nul komma nul ontspanning op. Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven en het nieuws te volgen, heeft het een grote negatieve invloed op je mentale welzijn.

Door even het nieuws niet te volgen steek je misschien een beetje je kop in het zand, maar het helpt wel.

Nieuws lijkt belangrijk, maar hoeveel brengt het je echt op behalve onrust en stress? Wat is het nut ervan? Mijn tip? Kijk en luister minder nieuws, vooral als je wil ontspannen in coronatijd.

Tip 3: Leg je focus op wat je kan beïnvloeden

Beseffen dat je geen enkele invloed hebt op een potentiële economische recessie, noch op de vele beperkende coronamaatregelen, is al een grote stap vooruit.

Je hebt wel invloed op je aanbod naar en zichtbaarheid in je netwerk. Wanneer je je daarop richt, slaag je erin uit je angst te stappen en ontspannen te blijven.

Het is essentieel je te richten op datgene waar je zelf invloed op hebt en je niet blind te staren op een onbekende toekomst.

Tip 4: Via positieve content kan je je ontspannen in coronatijd

Probeer zoveel mogelijk positieve content tot jou te nemen. Lees boeken en kijk films of interessante documentaires … Nu heb je even geen zware content nodig die een impact heeft op je mentale rust

Tip 5: Eet gezond

Als je veel thuis zit en minder beweegt, heb je ook minder eten nodig. Heb je tussendoor toch trek? Kies dan voor een gezond tussendoortje als groente, fruit of noten. Neem er voldoende tijd voor en verorber die niet van achter je pc. De ideale plaats hiervoor? De keuken …

Let erop dat je genoeg vezels, vitamines en mineralen binnenkrijgt en niet te veel suiker, zout en verzadigd vet. Want je bent wat je eet!

Tip 6: Ga buiten

Dagdelen, werkweken en weekenden lopen zonder een duidelijk verschil in elkaar over. En dat maakt het leven een stuk somberder. Regelmatig naar buiten gaan en een frisse neus halen is dan ook essentieel.

Wil je ontspannen in coronatijd? Maak dan elke dag een wandeling, ook als het regent en waait. Dan kan je letterlijk even uitwaaien 😉. Of haal een koffie-to-go in de buurt.

Blijf vooral niet achter je bureau zitten en probeer elk uur te bewegen om flexibel te blijven.

Tip 7: Have fun

Veel is dicht en wat wel open is, verloopt allemaal zo gestructureerd, voorzichtig en onnatuurlijk dat al het leuke eruit is. Het is dus aan jou om wat speelsheid en fun in je leven te brengen. Denk aan gezelschapspelletjes met je gezin, in het park spelen met je kind, een online ” gekke cupcake wedstrijd” met je vrienden of gewoon vrolijk dansen in de living….

Tip 8: Menselijk contact

Wat de meeste mensen missen om te ontspannen in coronatijd is persoonlijk contact.

We missen de luchtige kletspraatjes op kantoor. Wanneer we in direct contact zijn met anderen maakt ons lichaam oxytocine aan, en dat wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Plan daarom gewoon een momentje in met iemand die vlakbij woont, wanneer de regels het toelaten, doe dat niet digitaal maar ga even samen wandelen in de natuur.

Helpen deze tips je om te ontspannen in coronatijd?

Hopelijk kom je er een stuk mee verder, kan je ontspannen in coronatijd, kom je die wat positiever door en word je wat blijer.

Kunnen we je helpen op administratief vlak te ontspannen?

Contacteer ons!