Gentbrugge goes loco on Local Friday! Meet Belgunique!

Wat als we van elke vrijdag een Local Friday maken? Dat moeten Sofie en Kim Smolders van Belgunique en NSZ gedacht hebben toen ze de campagne Local Friday eind vorig jaar lanceerden. Wij bij Anders Office waren meteen onder de indruk van dit inspirerende online sensibiliseringsproject om meer lokaal te kopen. Zo ferm dat we er al van in het begin aan dachten een Local Friday in Gentbrugge te lanceren. De Local Friday-campagne heeft als doel iedereen bewust te maken dat kopen bij een lokale ondernemer mooie voordelen biedt. Wat dacht je van kwaliteit, duurzaamheid en het feit dat je investeert in de toekomst van je lokale omgeving?

Maak kennis met Belgunique! 

“Eenrichtingsverkeer? Belgunique is helemaal geen Sens-unique!”

Belgunique is een online platform dat sinds 6 april 2017 eigen makelij van Belgische bodem aanbiedt. Het is een verzamelplek op het internet voor Belgisch talent. Beeld het je in als een Belgische straat vol ateliers en boetiekjes, maar dan online. Zoals medeoprichtster Kim Smolders het zo mooi en juist verwoordt: “Belgen zijn een bescheiden volk dat er niet van houdt in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar we hebben nu eenmaal zo’n diverse en getalenteerde selectie van ontwerpers en creatievelingen. Zij verdienen het gewoon om ontdekt en gehoord worden!”

Wat Belgunique zo uniek maakt?

  • We kunnen het label ‘Made in Belgium’ opnieuw met trots gebruiken.
  • Je ontdekt unieke makers die unieke Belgische producten aanbieden.
  • Hun producten komen rechtstreeks uit het atelier naar jou toe.

We horen het je al denken: “Is dat dan niet allemaal veel duurder, net omdat het Belgisch is?” Bijlange niet!

Wat is het dan wel, buiten Belgisch en lokaal? Uniek, duurzaam, ecologisch, ambachtelijk, eerlijk en bovenal kwalitatief!

Ons eigen stapje verder? Local Friday in Gentbrugge!

Bij Anders Office dachten we algauw: “Wat als we nog een stapje verder gaan? Wat als we hier lokaal in ons geliefde Gentbrugge die gedachte in de praktijk brengen onder de noemer ‘Local Friday in Gentbrugge?’”

Zo ontstond onze wekelijkse Local Friday-rubriek op Facebook. Noem het gerust onze Local Friday in Gentbrugge. Elke vrijdag zetten we een lokale handelaar, maker of ondernemer in the picture. Want we geloven ontzettend hard in dit initiatief en staan er voor de volle honderd procent achter. We hebben alvast echt goesting om onze gepassioneerde ondernemers in Gentbrugge extra in de bloemetjes te zetten.

Wat we hiermee proberen te bereiken?

We willen onze lokale talenten laten horen en zien – want dat verdienen ze zo hard! Verder willen we hen een extra ruggensteuntje geven én tegelijkertijd werken aan een hechtere gemeenschap. Zo eentje waar het aangenaam vertoeven is. Zo’n gemeenschap die sommigen onder ons nog kennen uit onze kindertijd, toen we onze buren en lokale groenteboer, bakker, beenhouwer en fietsenmaker nog bij naam kenden. En waar hij of zij ons ook aansprak met onze eigen naam. Zalig!

Dus Local Friday in Gentbrugge, go go go!

Vanaf nu zetten we elke vrijdag een lokale zelfstandige in de spotlights. We interviewen hen over hun passies en bundelen de toffe babbels in een ‘Local Friday in Gentbrugge’-post op onze Facebookpagina. Vervolgens sturen we dit de wijde wereld in, zo ver het wil gaan.

De volgende speciale makers passeerden de afgelopen weken al de revue.

  • Bernard, onze rasechte warme bakker, gaat zo oldschool en ambachtelijk te werk dat hij niet eens over een internetlink beschikt. Maar laat je daarvan niet weerhouden om zijn winkel binnen te stappen! Elk bezoekje is een ware belevenis. Gewoon doen, zouden we zeggen.
  • In de Werkplaats biedt Wouter een zenplekje aan waar je ongestoord kan werken of een rustig buurtfeestje of toneelvoorstelling kan organiseren.
  • In het warme nest Lebrunch verwennen Ansofie en haar mama je met een hemelzoet of hartig ontbijt of brunch, altijd met een snuifje liefde.
  • Daphné en Junior Bauwens hebben in Woest met heel hun hart en ziel een unieke en onverwoestbare boxingclub opgebouwd. Ondertussen vormen ze al een hechte gemeenschap op zich.
  • De uitdrukking ‘de liefde gaat door de mannelijke én vrouwelijke maag’ wordt in Bassin naar een totaal hoger niveau getild. Allemaal dankzij de passie van Gaia en haar ondernemende wederhelft Pedro.
  • Liesbeth laat in Lielie haar creatieve geest de vrije loop, ze ontwerpt originele juwelen, kaartjes en nog veel meer en biedt unieke workshops aan huis aan.

Conclusie?

Als we nu allemaal elke week op vrijdag een extra effortje doen en in onze boodschappenmix ook denken aan onze lokale producenten, dan komen we al een heel eind verder. Steun de Local Friday in Gentbrugge, go go go!

Ben jij een Gentbrugse ondernemer?

Laten we connecteren en netwerken! Wij zetten je graag even in de picture!

Contacteer ons!
Gerelateerde artikelen
Digitale platformen
Waarom digitale platformen het nieuwe normaal zijn…
An Van de Moortel