Nóg meer tijd besparen met OneNote: 4 tips!

Je bent wellicht met de tips uit de vorige post aan de slag gegaan. Hopelijk hebben ze je écht geholpen om efficiënter te werken. Wil je graag nóg meer tijd besparen met OneNote? Dan geef ik je hieronder graag nog 4 extra sublieme tips die je daarbij kunnen helpen.

1. Laat OneNote voor je rekenen

Voor simpele calculaties hoef je er geen rekenmachine bij te halen noch een Excelletje te openen. OneNote doet het voor jou! Door de bewerking gewoon te typen, daarna het =-teken te typen en vervolgens een spatie om de calculatie af te ronden, krijg je meteen het resultaat. Heb je te maken met complexere berekeningen? Kies dan onder het menu ‘invoegen’ en dan ‘Vergelijking’.

2. Screenshots nemen en direct bewaren

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dus screenshots zijn vaak een toegevoegde waarde. In OneNote kan het allemaal! Een screenshot nemen doe je met de volgende shortcut: Windowsknop + SHIFT + S. Selecteer dan wat je nodig hebt en OneNote vraagt je dan onmiddellijk waar je het screenshot wil bewaren. Je kunt dan met één beeld duidelijk maken wat anders in een hele tekst moet proberen uitleggen. Op deze manier kun je dus nog meer tijd besparen met OneNote.

3. Geen zin om te typen?

Heb je geen zin om notities uit te typen? Neem je ideeën of gedachten dan op! Je luistert al eens naar en presentatie, interessante discussie en je hebt geen zin om te schrijven. Je wilt tenslotte luisteren! OneNote kan je dan laten meeluisteren. Onder het menu ‘Invoegen’ kies je voor ‘Audio opnemen’. De opname begint dan direct te lopen. En nu het neusje van de zalm. Wanneer je tijdens de opname begint te typen, krijgt die specifieke regel automatisch een ‘Play’ knopje. Wanneer je aan het einde van de presentatie of discussie de opname stopt, is elke getypte regel een ijkpunt in de presentatie. Klik dus op het ‘Play’-knopje bij die specifieke regel en dan begint de opname vanaf het moment af te spelen dat je dát typte.

4. Maak een wiki met gemakkelijke linken

Typ in gelijke welke tekst in OneNote 2 linkse vierkante haakjes ([[), typ dan de paginatitel van een bestaande pagina in je notitieboek in OneNote en sluit tenslotte deze tekst met 2 rechtse vierkante haakjes (]]). OneNote creëert dan automatisch een link naar die pagina. Je typt bijvoorbeeld in: [[Meeting Notes]]. In je tekst zelf komt dan ‘Meeting Notes’ te staan. Wanneer je daarop klikt, ga je onmiddellijk naar de desbetreffende pagina.

Hopelijk kun je aan de hand van deze tips nog meer tijd besparen met OneNote!

Vond je deze extra tips waardevol?

Er zijn er nog veel meer! Wil je graag hulp inschakelen om nog efficiënter en meer gestructureerd te werken en hopen tijd te besparen?

Contacteer mij!
Gerelateerde artikelen
Deze 10 voordelen maken van FUROO het ideale ERP-pakket
An Van de Moortel
Hoe wennen aan drukte na corona? Schakel het administratief team van Ander Office in!
Yesss!!! De drukte is er weer… Zo wen je eraan!
An Van de Moortel
Volg deze Word opmaak tip en mensen lezen je tekst veel meer!
Met deze gratis Word-opmaak-tip, gaan mensen je tekst lezen!
An Van de Moortel