Benut jij ook de kracht van Waze?

Heb je de kracht van Waze al ervaren? Dan ben je sowieso fan! Want Waze is een navigatie-app om van te houden! Ze brengt je sneller op je bestemming dan de meeste andere apps. In vergelijking met de ingebouwde navigatie van je wagen maakt Waze – dat eigendom is van Google – in realtime slimmere keuzes. Bovendien is de app gratis en ook dat is niet te onderschatten.

waze banner lang

Weet je wat deze app zo anders maakt? Hij richt zich niet op alle vormen van verkeer. Wil je fietsen of lopen, dan heb je aan deze app helemaal niets. Waze wil de allerbeste app zijn voor automobilisten. En daarom richt deze app zich op één segment: auto’s. Een duidelijke doelgroep is alles in marketing!

Maar de kracht van Waze ligt ook elders!

Waze heeft een sociale functie. Ze helpt je je tijd beter te beheren en laat je veilig en eenvoudig naar je favoriete muziek luisteren. En dat allemaal in één app. We sommen deze superhandige functies een na een voor je op.

Waze melding verzenden

Sociale voordelen!

Wat deze app zo krachtig maakt is dat alle gebruikers ermee met elkaar in verbinding worden gebracht. De informatie die de app op die manier verzamelt is dan ook heel actueel.

Waze is dus een sociale app. Om actuele informatie te verschaffen over de drukte op de weg verzamelt de app informatie van alle Waze-gebruikers. De gebruikers worden actief betrokken en kunnen eenvoudig informatie doorgeven, bijvoorbeeld over ongelukken op de weg en files. Hierdoor krijg je realtime informatie over de stand van zaken op de weg en kan je tijdig een andere route kiezen. Dat komt de doorstroming van het verkeer alleen maar ten goede.

Daarnaast geeft de app gebruikers de mogelijkheid om locaties van flitspalen en mobiele controles door te geven. Ik hoef je vast niet te vertellen dat ook dit een populaire functie is.

Hoe speel je dit alles door? Via het oranje icoontje rechts onderaan.

Koppel je kalender

Nog een kracht van Waze? Je kan je kalender superhandig koppelen aan de Waze-app.

Hoe doe je dat?

  • Je drukt op het tandwiel linksboven
  • In het deel ‘meldingen’ eronder zie je een navigatieknop ‘Geplande ritten’
  • Wanneer je dit openvouwt zie je de mogelijkheid ‘Koppel agenda’
  • Zet deze ‘Aan’

Deze optie is heel krachtig en handig want je weet snel en eenvoudig waar je naartoe moet. En er is nog een extraatje… de app waarschuwt je op basis van realtime verkeersinformatie wanneer het tijd is om te vertrekken. Zo heb je nooit nog een reden om te laat te zijn. 😉

Je koppelt je app aan verschillende agenda’s op je toestel. Je kan zelfs je Facebook koppelen om tijdig aanwezig te zijn op Facebookevenementen. Toch ook superkrachtig van Waze?

Waze kalender
Waze kalender geplande ritten

Waze kalender ritten op tijd

Wazer rit delen

Rit delen

Het is niet meer dan logisch dat een app die weet hoe laat je moet vertrekken ook je uur van aankomst precies kan voorspellen. Ook hiervoor baseert Waze zich op realtime verkeersinformatie die andere verkeersgebruikers doorsturen.

Nadat je je route hebt ingepland en gestart, kan je je contactpersonen via Waze eenvoudig laten weten hoe laat je arriveert.

Hoe doe je dat? Bij het starten van je ingeplande route verschijnt er onderaan een menu met in het midden de optie “Deel Rit”.

Waze rit delen social
Je hebt nu twee opties:
  1. Je selecteert een contactpersoon en verstuurt je aankomsttijd. Heeft deze contactpersoon geen Waze-account, dan stuur je een sms’je. Heeft die wel een Waze-account, dan krijgt hij of zij een notificatie in Waze.
  2. Je selecteert de app (Messenger, WhatsApp, berichten, e-mail, link kopiëren, …) die je wilt gebruiken om je rit te delen, selecteer vanuit die app je contactpersoon en deel je rit met aankomsttijd.

Je contactpersoon kan je voortgang bekijken en zien waar je nu bent, of waar je eventueel stil staat. De kracht van Waze zit in de Big Brother-functie. 🙂

Nog een kracht van Waze: de handige audiospeler!

Tot slot nog even een niet zozeer nuttig maar wél heel prettige functie, speciaal voor wie vaak op de weg is of lange ritten maakt. Je weet uiteraard dat je favoriete muziek ontspannend kan werken bij een ritje met de auto. Hoe eenvoudiger je de muziek kunt oproepen, hoe veiliger. Ook dat is onderdeel van de kracht van Waze.

Hoe ga je te werk? Je koppelt je Spotify-, YouTube-account of andere audiospelers naar keuze gewoon aan je Waze-app. De app zorgt ervoor dat de muziek automatisch wat zachter gaat spelen bij meldingen. Bovendien kan je jouw favoriete muziek eenvoudig beluisteren via je carkit, zelfs in auto’s met een radiosysteem dat dit normaal niet ondersteunt.

Waze instellingen audiospeler
Waze audiospeler 1
Waze audiospeler 2
Waze voorzichtig

Ben je klaar?

Vertrekken dan maar!

En Waze voorzichtig! 😉

Gerelateerde artikelen
Deze 10 voordelen maken van FUROO het ideale ERP-pakket
An Van de Moortel
Hoe wennen aan drukte na corona? Schakel het administratief team van Ander Office in!
Yesss!!! De drukte is er weer… Zo wen je eraan!
An Van de Moortel
Volg deze Word opmaak tip en mensen lezen je tekst veel meer!
Met deze gratis Word-opmaak-tip, gaan mensen je tekst lezen!
An Van de Moortel