Eenvoudig visualiseren met Sway! Sway je mee?

Sway is een presentatieprogramma en app van Microsoft. Het is ideaal om ideeën, gedachten en structuren in de visualiseren. Het is verrassend eenvoudig in gebruik en het is een prima alternatief Prezi. Misschien zijn er zelfs meer mogelijkheden.

Het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van Sway, is een Microsoftaccount. Net als bij Prezi ontwerp je en bewaar je jouw presentaties in een webportaal.

Wat kan je ermee?

Sway is een uitstekende tool als je een online nieuwsbrief, uitnodiging of bedrijfsinformatie in één oogwenk wil visualiseren. Met een Sway heb je dat zo voor elkaar! Bovendien is het online programma tekstvriendelijker dan Prezi. Nog een voordeel van Sway is dat je naar iedereen een hyperlink kunt sturen van de Sway-nieuwsbrief. De ontvanger hoeft niet eens in te loggen en de hyperlink kan ook mee opgenomen worden op intranet, in een website of mailinglist. Embedden* is eenvoudig, zodat je ‘de Sway’ ook meteen schermvullend kunt bekijken op een webpagina.

*Embedden is in dit geval het integreren van een (deel van) van een externe webpagina in een eigen webpagina, zodanig dat het lijkt dat het een onderdeel is van de eigen pagina.

Een Sway-presentatie

Wie een vlotte presentatie wil geven, kan Sway gebruiken. Het is eenvoudig in gebruik en het programma loodst je stap voor stap door de mogelijkheden. De rode draad is opgebouwd uit “kaarten”. Er zijn tekstkaarten (titels of gewone tekst), mediakaarten (afbeeldingen, video, grafieken, hyperlinks en zelfs tweets) en er zijn kaarten om afbeeldingen te groeperen. Er is een veelvoud aan templates die je kunt bewerken. Zo kun je er je eigen huisstijl in verwerken. Ben je zelf niet creatief aangelegd dan laat je Sway zelf kiezen met de ‘remix’- knop. Dan kies je de navigatie: verticaal, horizontaal schuivend of horizontaal, pagina voor pagina. Dit laatste wekt het meest het ‘swipe-gevoel’ op, vooral op mobile devices.

Hoe kan ik passende afbeeldingen vinden?

Wanneer je een stuk tekst hebt toegevoegd aan je presentatie en je wil er passende afbeeldingen aan toevoegen, krijg je meteen online afbeeldingen op basis van de woorden in jouw tekst. Dat is superhandig!

Omzetten van Word, PowerPoint en Pdf?

Indien de bestanden niet groter zijn dan 20 MB kun je ze meteen omzetten naar een Sway. Bij een PowerPoint zit je daar soms al snel over, een mogelijke oplossing daarvoor is de afbeeldingen uit de .pptx te halen en ze dan later weer toe te voegen aan je Sway. Wanneer in het brondocument veel opmaak werd gebruikt, is het mogelijk dat je deze hier en daar moet bijschaven in je Sway.

Kun je samen ‘swayen’?

Het is zelfs mogelijk om met meerdere auteurs aan één en dezelfde Sway te werken! Alle wijzigingen worden real-time ingevoerd. Om samen te werken in Sway stuur je jouw medeauteur de link via de knop ‘auteurs’ door. Vervolgens kun je samenwerken aan een Sway. Tenminste, als jouw medeauteur ook een microsoft-account heeft.

Tip

Voor wie toch wat tips of een handleiding nodig heeft, heeft Microsoft een knop met ‘Zelfstudie‘ ingebouwd. Hier krijg je dan een lijstje met YouTube-filmpjes waarin alle functionaliteiten worden uitgelegd. Eenvoudiger kan het niet!

Vond je deze tips waardevol?

Wil jij nog meer tips of iemand die je helpt bij je administratie?

Contacteer mij!
Gerelateerde artikelen
Leren focussen is nodig om al je werk gedaan te krijgen
Hoe leren focussen? 3 supertips!
An Van de Moortel
Hoe omgaan met een klacht van klanten? We geven je 8 belangrijke tips mee.
Een klacht… wat nu? Hoe goed omgaan met klachten?
An Van de Moortel
Deze 10 voordelen maken van FUROO het ideale ERP-pakket
An Van de Moortel